Briefing Jeugd en Junioren Circuit

Jeugd en Junioren Circuit

Zeewolde dubbele triathlon!

Deze race van het Forte Jeugd- en Juniorencircuit belooft een spektakelstuk te worden, met een format dat we nog niet eerder hebben gezien in het circuit. Zowel de jeugd als de junioren volbrengen zaterdag 23 juni een dubbele triathlon, waarbij na de eerste run meteen weer te water wordt gegaan voor de 2e triathlon. De totale afstand bedraagt de gebruikelijke supersprint- en sprintafstand. Voor de jeugd betekent dit 187,5 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen, 1,25 kilometer hardlopen, direct gevolgd door exact dezelfde afstanden. De junioren racen het dubbele van deze afstanden.

Door de korte afstanden en de zeer geringe verschillen na met name het eerste zwemonderdeel is stayeren deze wedstrijd toegestaan. Het parcours is volledig verkeersvrij en voldoet aan alle eisen voor een stayerwedstrijd.

Om de wisselzone na het fietsonderdeel van de eerste heat weer wedstrijdklaar te maken krijgt elke deelnemer bij zijn of haar wedstrijdspullen een polsbandje. Met dit polsbandje kan een ouder of trainer de wisselzone betreden om tijdens de race de wissel opnieuw te prepareren (denk m.n. aan het opnieuw op de fiets bevestigen van de schoenen). Let op: dit polsbandje is alléén hiervoor bedoeld. Na het klaarzetten van de spullen dienen de ouders/trainers de wisselzone weer z.s.m. te verlaten.

Elke deelnemer krijgt bij aanmelding een kratje, alle losse spullen in de wisselzone dienen gedurende de gehele race in dit kratje te zitten om alles overzichtelijk en eerlijk te houden. In de eerste wissel dus bril en badmuts in de bak, in de tweede wissel dus helm (en fietsschoenen evt.) in de bak en na het lopen dus ook je loopschoenen in de bak! De helper in de wissel mag de helm weer op/aan het stuur bevestigen. Loopschoenen blijven in de bak! Je mag spullen evt. ook meenemen wanneer je denkt dat dit sneller is. Dan denken we vooral aan badmuts en zwembril, een helm of hardloopschoenen dragen tijdens het zwemmen is verboden!

Het startnummer dient tijdens het fietsen en lopen gedragen te worden, maar mag niet mee te water in het 2e zwemonderdeel. Tijdens het 1e zwemonderdeel mag het startnummer onder het wetsuit gedragen worden (als de watertemperatuur het dragen van een wetsuit toestaat). Geen wetsuit betekent geen startnummer(band), dus vergeet deze niet af te doen voor het 2e zwemonderdeel en daarna weer om! Gezien de complexiteit van het format raden we je aan op tijd op de wedstrijdlocatie aanwezig te zijn, om alles goed voor te bereiden en klaar te leggen.

En tenslotte om antwoord te geven op een veelgestelde vraag: mouwtjes aan je triathlonpakje worden dit jaar nog door de jury gedoogd, maar zijn met ingang van 2019 definitief verboden in de kortere afstanden (ook onder een wetsuit), dus óók in het JJC.

Lees meer over de JJC Mini >>
Lees meer over de JJC Sprint >>


Net als alle andere triathlon deelnemers ontvang je als deelnemer van de JJC binnenkort nog een infoboekje met de overige wedstrijdinformatie.

 


Ogenblik a.u.b. ...