U bent hier: Home › Vrijwilligers › Spek de clubkas!

Spek de clubkas!

Verkeersregelaar
Voor vrijwilligers wordt goed gezorgd! (archieffoto)

Eind juni vindt de zesde editie van de Zeewolde Endurance plaats. Een driedaags duursportevenement waarvoor veel vrijwilligers nodig zijn. Waaronder ook enkele tientallen Evenement Verkeersregelaars. Een rol waarbij je niet alleen betrokken bent bij het dit prachtige evenement, maar ook nog eens je clubkas kunt spekken.

Voor iedere vrijwilliger die namens de vereniging inzetbaar is als Evenement Verkeersregelaar stort de Zeewolde Endurance namelijk per dagdeel 12,50 euro in de clubkas! Iedereen vanaf 16 jaar komt in aanmerking voor een rol als Evenement Verkeersregelaar. De enige voorwaarde is dat je een online-training doet waarin je laat zien dat je begrijpt wat de regels zijn en hoe je moet handelen in bepaalde situaties. Het neemt hooguit een uurtje in beslag en de ‘aanstelling’ is een jaar geldig.

Naast de bijdrage voor de clubkas ontvang je net als alle andere vrijwilligers van de Zeewolde Endurance een vrijwilligersshirt en een lunch-pakket. In de week na afloop van het evenement ben je van harte welkom op het vrijwilligersetentje bij Asian Paradise (de wok).

Wat is een Evenement Verkeersregelaar?
Een Evenement Verkeersregelaar zorgt ervoor dat de deelnemers veilig hun sport kunnen beoefenen. Om dit te kunnen en te mogen doen moet je 16 jaar of ouder zijn, en een training gedaan hebben via internet. Deze online-training kost je een uurtje tijd en is een jaar lang geldig.
Vanaf 18 jaar mag je op alle plaatsen verkeer regelen. Als 16 of 17-jarige mag dit alleen op plaatsen waar het verkeer niet harder rijden mag dan 50km per uur. Van de organisatie krijg je een hesje & fluit en een postinstructie. Bij sommige posten ook nog een portofoon.

De benodigde dagdelen
Het gaat om de volgende dagdelen en maximale aantallen:

Datum  Tijdvak*   Aantal 16-17 jaar  Aantal 18+
Vrijdag 22 juni  15.00 - 17.30 uur  1  1
Zaterdag 23 juni  08.00 - 13.00 uur  5  16

 12.30 - 17.30 uur  5  17
Vrijdag 24 juni  11.00 - 15.00 uur  7  7
* De exacte tijden hangen af van de post. Sommige posten kunnen eventueel later beginnen of eerder klaar zijn.

De spelregels

  • Vrijwilligers die zich aanmelden moeten het verkeersregelaars training (examen) met goed gevolg afleggen. Na aanmelding als vrijwilliger sturen wij hiervoor een code en een instructie hiervoor.
  • De zaterdag moet door de vereniging afgedekt worden voor de hele dag. Dit betekent een vrijwilliger voor de ochtend maar dan ook één voor de middag. In totaal levert de zaterdag dan per bezette post 25 euro op.
  • De Zeewolde Endurance maakt het geld over naar het vooraf door de vereniging doorgegeven rekeningnummer. Verrekening vindt plaats in de week na het evenement op basis van het aantal daadwerkelijk aanwezige vrijwilligers.
  • De actie geldt alleen voor Verkeersregelaars en niet voor overige vrijwilligersposten of taken.

Hoe aanmelden?
Het aanmelden kan per email naar . Dit kan worden gedaan door de vereniging, maar ook door de persoon zelf. Vermeld bij de aanmelding: de naam, leeftijd ten tijde van het evenement, mobiele telefoonnummer, email en de dagdelen die een vrijwilliger beschikbaar is. Uiteraard willen we ook graag de naam van de vereniging weten en t.z.t. ook het bankrekeningnummer van de club of vereniging.

De Zeewolde Endurance neemt deze gegevens op in haar plansysteem en mailt aansluitend de instructie voor de Evenementen Verkeersregelaars training. Via ditzelfde systeem vindt ook alle verdere communicatie plaats met de aangemelde vrijwilligers. De gegevens worden uitsluitend voor dit doeleinde gebruikt.

We hopen hier een mooie win-win mee te kunnen bewerkstelligen, waar zowel de Zeewolde Endurance als uw vereniging of stichting mee geholpen is. Bij vragen kun je contact opnemen via de onderstaande contact gegevens.

Jelmer de Jong
T 06-22567273

 

 

 


Ogenblik a.u.b. ...