Fun Fast Triathlon!

FUN, FAST, TRIATHLON!!

In het laatste weekend van juni 2024 organiseert Zeewolde Endurance een twee daags programma met verschillende triathlon onderdelen. Voor iedereen is er een passende sportieve uitdaging te kiezen.

TVZ Start2Tri Opstartcursus Zeewolde Endurance

Kun je wel zwemmen, maar beheers je nog niet of nauwelijks de borstcrawl? Heb je aarzeling om in het buitenwater te zwemmen? Vind je wielrennen leuk maar kun je wel wat tips gebruiken over bochtentechniek of hoe een training op te bouwen? Of wil je graag eens aan een triatlon meedoen, maar weet je niet goed hoe te beginnen? Dan is de TVZ Start2Tri cursus jouw kans! 

Cursussen
De Triatlon Vereniging Zeewolde (TVZ) organiseert binnenkort zowel een wielrencursus áls een borstcrawlcursus. Bovendien worden deze gecombineerd tot een Start2Tri cursus, waarbij je ook kunt opstarten met hardlopen! In een paar weken tijd word je klaargestoomd voor de Zeewolde Endurance sprint-afstand: 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km hardlopen. Bovendien krijg je korting op de inschrijving. Je bent gedurende deze weken verbonden aan onze vereniging, zodat je kunt zien of triatlon (of delen daarvan) een sport is die bij je past. 

Trainen voor een triatlon
Je bent omringd door medesporters die allemaal voor het eerst een triatlon doen en je gaat uiteraard de wissels oefenen! Daarnaast krijg je info over voeding en als klap op de vuurpijl begeleiden we je tijdens de Zeewolde Endurance van begin tot eind. Bovendien doen we op woensdag 12 juni een kleine triatlon als oefening! Tot slot zwemmen we gezamenlijk in de week voorafgaand aan de Zeewolde Endurance het zwemparcours. 

Begeleiding
Bij dit alles word je begeleid door zeer ervaren trainers en een gediplomeerd triatlontrainer. Zij hebben zelf meerdere hele triatlons op hun naam staan of andere indrukwekkende sportprestaties. Ze weten jou te begeleiden, vertrouwen te geven en zo voor te bereiden op je allereerste triatlon. 

Kosten
€10 per les, de cursus bestaat uit 4 lessen voor de wielrenopstartcursus
€15 per les, de cursus bestaat uit 8 lessen voor de borstcrawlopstartcursus 
€7 per les, de cursus bestaat totaal uit 20 lessen voor de hele Start2Tri, daarbij krijg je korting op het inschrijfgeld van de Zeewolde Endurance

Wanneer?
– Start opstartcursus wielrennen dinsdagavond 2 april: 4 dinsdagavonden 19:00 uur;
– Start looptrainingen dinsdag 14 mei: 8 trainingsavonden 19:30 uur, atletiekbaan;
– Start borstcrawlcursus woensdag 15 mei: 8 trainingsavonden 19:00-20:00 uur.

Daarna voortzetting wielrentrainingen vanaf 16 mei: 8 donderdagavonden: 19:00 en/of zaterdagochtenden 09:00 uur. Alle trainingen (m.u.v. de looptrainingen) starten vanaf Het Baken. 

Door en voor wie?
Instappen is laagdrempelig en kan met laag én hoog conditieniveau. De cursus wordt gegeven door Eibert LeusinkAnnemarie RustenburgJeroen Liefhebber en Marije de Jong. Inschrijven kan via onderstaande link:

Inschrijfformulier TRI2024

PROGRAMMA ZEEWOLDE ENDURANCE

Op de vrijdag starten we met de Triathlon for All, die bestaat uit 30 minuten zwemmen, 25 km fietsen en 5 km wandelen. Tussendoor zijn er pauzes om iets te eten en drinken. Iedereen kan meedoen!

In de middag volgt de Junior Challenge voor de scholieren. Er wordt 250 m gezwommen, 8 km gefietst en 2,6 km hardgelopen. Dit kan individueel maar ook als team gedaan worden door scholieren en leerkrachten.

Ook organiseren we weer een triathlon voor de militairen, politie en brandweer. Nadere informatie deelnemers defensie cismn@mindef.nl en nadere informatie deelnemers politie triathlon@politiesport.nl

Het zaterdag programma ziet er voorlopig als volgt uit:

OnderdeelAfstandenVoor wie?Starttijd
Middle Distance – open inschrijving2000m-80km-20kmIndividueel9:00
Standard Distance – open inschrijving1500m-40km-10kmIndividueel heren10:30
Standard Distance – open inschrijving1500m-40km-10kmIndividueel vrouwen10:30
Sprint – open inschrijving750m-20km-5km Individueel & teams11:40
Standard Distance 3e Divisie1500m-40km-10kmTeamcompetitie
3e divisie
12:00
Standard Distance 2e Divisie heren
1500m-40km-10kmTeamcompetitie
1e divisie heren
13:00
Standard Distance 2e Divisie vrouwen
1500m-40km-10kmTeamcompetitie
1e divisie vrouwen
13:40

We hopen op een mooi sportief weekend en zien jullie graag aan de start!!

Latest Events
zaterdag 29 juni 2024
zaterdag 29 juni 2024
zaterdag 29 juni 2024
Event Search

You should choose a search result page. You can choose the page from the Theme Options > Events > Event Search Results Page option.

Latest Posts